Log In to Interact.
       Lost Password?    Register
Makó Rednecks Logo
Like & Share:

News

A kemény makói fiúké a pálya

Feb. 15, 2016

Egy tucatnyi fiatal alakította meg Makó első amerikai foci csapatát. Szombat délutánonként az Almási iskolában edzenek.

Az első megbeszélést egy makói amerikaifoci csapat alapításáról decemberben tartotta néhány lelkes fiatal. A Makó Rednecks jelenleg tizenhat-tizennyolc főből áll, de a létszámuk folyamatosan bővül. Az edzéseket az Almási iskola tornatermében tartják szombaton délutánonként. Tavasztól a Szent István téri pálya szolgál a tréningek helyszínéül, de műfüves pályát szeretnék kibérelni majd.

Abban reménykednek, hogy sikerül a teljes felszerelés beszerzése, ami elég költséges. Céljuk egy barátságos mérkőzés a Szeged Templars AFC ellen, illetve 2017-ben részt szeretnének venni az Aréna kupán.

Az amerikai futball a rögbiből származtatható, a britek egyik közkedvelt sportágából. A csapatok 11 fősek, de a keretük 53 játékosból áll. Három egységre tagolódnak: támadók, védők, speciális rész.

A szabályrendszere elsőre nehezen áttekinthetőnek, bonyolultnak tűnik. Egy mérkőzés lebonyolításához 7 bíró szükséges. A szabálytalanságok területvesztést vonnak maguk után. A győztes az, aki a legtöbb pontot szerzi.

A meccsek négy 15 perces negyedből állnak. Köztük 2 perces a szünet a térfélcsere miatt. Viszont a második és harmadik rész között van a félidő, mely negyedórás.

- Szükség van egy bizonyos fizikális és mentális érettségre, hiszen nagy koncentráltságot igényel. Bárki jelentkezhet 16 éves kor felett, aki erősnek, rátermettnek érzi magát – mondta Bustyaházi Bence edző.

Az elején a sportág alapjainak az elsajátítása történik: ütközés, lábtechnika, labda dobása, elkapása stb. Az állóképesség növelésére szolgál, ha két ember teljes erőből tart egy bábut melyet egy harmadiknak kell eltolnia. A kezdő stádium után elkezdődhet az edzés, amikor a játékosok különböző egységekbe szerveződnek.

(makohirado.hu)

 

 

Comments

There are no comments yet.

You must be logged in and associated with this team to post comments. If you are logged in and associated with this team, then your user association type does not have sufficient permissions to post comments.